67'
...
80'

6 oktober 2015 20:00

Onder voor kunstgras ideale weersomstandigheden werd er dinsdagavond 20.00 uur afgetrapt. Omdat het net voor de wedstrijd ging regenen hoefde er niet gesproeid te worden om de bal meer snelheid te kunnen geven. Het is altijd wel even wennen wanneer je op kunstgras mag spelen. Teams die er altijd op spelen weten daar toch beter mee om te gaan, zo ook vanavond. Bij HZVV kwamen de ballen wel goed aan, terwijl bij Staphorst de ballen net wat te hard waren en niet te belopen waren. Door afwezigheid van de keepers Niels Krijnen en Andries Veyer stond A1 keeper Jordi Slager in het doel. Jordi kan terug kijken op een goede wedstrijd. Hij had enkele mooie reddingen en liet ook nog even zien dat hij meevoetballend prima uit de voeten kan door een aanvaller van HZVV mooi uit te kappen op de 16m lijn. Bij HZVV hadden ze snelle jongens op de vleugels die voor veel gevaar zorgden. Zowel op links als op rechts kwamen ze regelmatig door. Na 34 min. kwam er zo’n aanval over rechts, die voorzet werd net binnen getikt, 1-0. Even later een aanval op links. De buitenspeler kwam naar binnen en schoot hard in de korte hoek binnen. In de rust enkele wisselingen en met alle neuzen weer in de goede richting kwam Staphorst goed uit de kleedkamer. HZVV was echter effectiever en scoorde nog 2x. In de 82e min. en 88e min. deed Staphorst nog wat terug. Op aangeven van Derrick Timmerman scoorden Reinier Crediet en Joost de Weerd, wat de eindstand van deze leerzame wedstrijd bepaalde op 4-2.

Volgende wedstrijd is op 3 nov. tegen Erica onder de 23 jr.

Opstelling: Jordy Slager (K)-Derrick Timmerman (A) – Lars Heuvelman – Brandon Hutten (45 min. Maurice Huls)– Sand Nooi – Maurice Witte (45 in. Tim Dunnink) – Kasper de Weerd – Rein Crediet – Joost de Weerd – Kevin Westerbeek – Dyon van de Berg.