...

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 03

12 september 2015 10:00

Jan Compagner

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van F1 op het programma. Tegenstander was de F1 van MSC, een team dat in de beker redelijk gelijkwaardig was gebleken (op 22 augustus werd het in Meppel 0-1, dus een kleine overwinning voor Staphorst).

Zoals al vaker de afgelopen weken startte Staphorst voortvarend. Noa Tissingh scoorde na 9 minuten de eerste goal en twee minuten later zorgde Wesley Dons voor de 2-0. Het soepele begin werkte wat lichtzinnigheid in de hand, want in de 13e minuut bracht MSC de achterstand terug tot 2-1. Met die stand gingen beide teams de rust in.

De tweede helft zagen we wat al vaker was te zien de afgelopen tijd: het Staphorst-spel werd minder vloeiend en de gemaakte afspraken werden minder nagekomen dan vóór rust. MSC profiteerde daar dankbaar van, ging steeds meer op de helft van Staphorst spelen en kreeg de laatste tien minuten meerdere hoekschoppen. Zo ongeveer de laatste daarvan werd slecht uitverdedigd en resulteerde in de 2-2 eindstand.

Geen onterechte eindstand, maar het had voor hetzelfde geld andersom kunnen zijn...