...

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 03

10 oktober 2015 9:00

Robert Redder

Zaterdagochtend 10 oktober moest F1 aantreden tegen een Friese tegenstander, namelijk de F1 van FC Wolvega. De grasmat van het hoofdveld was lekker nat van de dauw. De dame en heren waren snel omgekleed en ook Wolvega was lekker vroeg van de partij, zodat er (na een uitgebreide warming-up) zelfs eerder afgetrapt kon worden dan het geplande tijdstip van 9.00 uur.

FC Wolvega stond boven ons op de ranglijst en startte de wedstrijd overtuigend. Na 5 minuten viel dan ook de 0-1. Staphorst speelde best redelijk, maar zat er niet voldoende ‘bovenop’. Desondanks maakte Arman na 15 minuten de 1-1. In principe een lekkere stand om mee te nemen de rust in, maar een minuut na de gelijkmaker stond het alweer 1-2. Met die stand gingen beide teams aan de (denkbeeldige) thee.

Tijdens de bespreking in de rust was het algemene gevoel dat er vandaag echt niet verloren hoefde te worden. Iets meer overspel en een wat meer op strijd gerichte wedstrijdinstelling zouden het tij moeten kunnen keren. Ondanks een gelijkopgaand spelbeeld, bracht Wolvega in de 24e minuut de stand op 1-3. Het kon nu beide kanten op: of Staphorst liet de kop hangen en ging richting een grotere nederlaag, of Staphorst knokte zich terug in de wedstrijd en probeerde er nog minimaal een punt uit te slepen.

Gelukkig gebeurde dat laatste! De spelers kregen nu echt de geest, gingen feller de duels aan en lieten even zien dat ze wel degelijk goed kunnen voetballen. Ruben maakte in de 33e minuut de aansluitingstreffer en twee minuten later liet Wesley de gelijkmaker op het bord zetten. De laatste 5 minuten werden nog bijzonder spannend. Joey had nog even ‘de winnende’ op de voet, maar helaas bleef het bij 3-3.

Goed gespeeld! De volgende wedstrijden vanaf het begin zo spelen als het laatste kwartier vandaag, dan gaan we nog de nodige punten pakken!