Tonego 3

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 03

12 september 2015 14:30

G.Bloemert

Staphorst 7 heeft de goede seizoenstart in de 5e klasse een passend vervolg kunnen geven, door Tonego 3 thuis met 4-2 te verslaan. Ondanks dit goede resultaat was de technische staf kritisch. Coach Jarno Compagner zag een stroef voetballende ploeg. “De ruimtes waren vandaag klein en we zochten vaak de moeilijke oplossing. Uiteindelijk moeten we gewoon blij zijn met het resultaat.”

Op veld 5 trad Staphorst aan tegen het op voorhand sterk geachte Tonego 3. In de beginfase oogde het wat rommelig en had Staphorst moeite om de bal in de ploeg te houden.

Vroeg in de wedstrijd werden door aanvoerder Ruben een aantal tactische omzettingen gedaan, waardoor er wat meer grip kwam. Dit leidde al snel tot de 1-0 voor Staphorst. De bal werd voorgegeven vanaf de rechterkant door Ruben en Jarno kon de bal vervolgens van dichtbij binnen schuiven. Ruben moest de strijd in de eerste helft overigens al staken, vanwege een blessure.

Helaas kon Staphorst maar kort van deze voorsprong genieten. Een schot van afstand, wat op het eerste gezicht houdbaar leek, was keeper Kees te machtig. Hierdoor gingen beide teams rusten met een 1-1 tussenstand.

Na rust kwam Staphorst sterk uit de kleedkamer en verplaatste het spel zich voornamelijk naar de helft van de tegenstander. Nadat er door de geel-blauwen een aantal kansen werden gemist, gebeurde het onvermijdelijke: de goal viel geheel tegen de verwachting in aan de andere kant. Met een snelle uitbraak zorgde Tonego voor de verrassende tegentreffer, 1-2.

Kort daarna kwam Staphorst uit een corner verdiend op gelijke hoogte. Henri legde de corner in het volle zestienmetergebied en via de voet van wederom Jarno werd het 2-2.

Vervolgens werd onafgebroken de aanval gezocht en kon de voorsprong niet lang uitblijven. Via een goede actie over de linkerkant bereikte Henri opnieuw de vrijstaande Jarno, die zijn derde goal simpel kon binnen tikken. Tot slot wist Henri zelf ook nog het net te vinden, wat de eindstand bepaalde op 4-2.

Staphorst 7 heeft inmiddels vier punten uit twee duels en strijdt hierdoor mee om de bovenste plekken in de reserve 5e klasse. Coach Bas Jan Werners waakt echter voor teveel euforie. “We zijn er nog lang niet en het seizoen duurt nog lang.” Hoewel een deel van het team gedwongen de 3e helft moest laten schieten, bleef het nog lang gezellig in de kantine.