1 - 6

Staphorst JO13-1

D-pupillen, D1, Groep 1 11

24 oktober 2015 11:15

Na een geslaagd voetbalkamp moesten de boys vandaag weer klaarstaan om een ronde verder te komen in het bekertoernooi. Uit naar Alcides (altijd lastig) vertrokken we met een volledig fit team richting Meppel, na de statistieken erop nagekeken te hebben, bleek dat er nog nooit een D1 team na het voetbalkamp een ronde verder was gekomen in het bekertoernooi, dus konden wij vandaag geschiedenis schrijven. Vanaf minuut 1 zetten we de tegenstander onder druk, maar kwamen we moeilijk door hun defensie heen ze speelden het 5-3-2 systeem en loerden op foutjes van ons om zo via de counter eruit te komen. Maar onze verdedigers gaven geen krimp vandaag, wel kregen we 3 opgelegde kansen om te scoren maar met rust stond het nog altijd 0-0. Na een tactische wissel na rust kregen we meer grip op het middenveld en scoorden vlak erna de 0-1 en de 0-2. Toen was het gebeurd met Alcides ze scoorden nog wel een keer maar al snel liepen we vrij gemakkelijk uit naar een 1-6 eindstand. We hebben dus geschiedenis geschreven door als eerste D1 team naar de 2e ronde van het bekertoernooi door te dringen. Super jongens,en dit na een zwaar voetbalkamp met weinig slaap en veel gekkigheid. Goed goan.