... (penalty)

B-junioren zaterdag, B1, Hoofdklasse P

24 oktober 2015 10:30

Reitsma, H.

De verwachtingen waren hoog gespannen. Bij winst zou de positie op de ranglijst weer fraai zijn. Maar hoe zouden onze mannen van start gaan? Goed voetbal gecombineerd met strijd? Afachten maar. Het begin was aardig in evenwicht. Toch kwamen we snel achter door een van richting verandert schot. Kort daarna wist Heerenveense Boys de voorsprong te vergroten. Een slippertje achterin en de tegenstander stond alleen voor de keeper en schoot de bal keurig binnen. Toch had Staphorst het veldoverwicht. Helaas creëerden wij te weinig kansen. Na een schitterende steekpass van Bjorn Boldewijn wist Jeffrey de bal langs de keeper in het doel te schieten. De 1-2 was tevens de ruststand. Eigenlijk was er nog weinig aan de hand. Helaas was de tweede helft nog geen vier minuten bezig of we hadden al weer een tegentreffer te pakken. En toen knakte er iets bij onze mannen. De kopjes gingen hangen. Na de 1-4 probeerde Marco met een vierdubbele wissel nog verandering te weeg te brengen. Dit lukte niet. Jammer. Een mentale kwestie. Hoe krijgen we het voor elkaar dat onze mannen geloof houden in hun eigen spel. Een hele uitdaging voor Marco. Voetballen kunnen ze, strijd leveren ook maar mentale weerbaarheid ... daar schort het nog aan.