72'
...
75'

9 januari 2016 10:30

Gelukkig onder goede omstandigheden lekker vroeg in januari een oefenpot op het kunstgras tegen FC Meppel. Een bijzonder tegenstander. In de beker verloren we ruim om in de competitie een heerlijke revanche te nemen. Wat zou deze oefenpot brengen?

De eerste helft twee gelijkwaardige ploegen waarbij onze mannen goed speelden, snel druk zetten en ook keurig op voorsprong kwamen. Na een goede verdedigende actie wist Bjorn Boldewijn de bal bij Justin te krijgen die een perfecte pass afleverde op Jeffrey die deze buitenkans koelbloedig afrondde. Lang bleef het hierbij. Aan beide kanten werden kleine kansen gecreëerd. Uiteindelijk kwam op slag van rust via een vrije trap net buiten de zestien toch nog de gelijkmaker. Maar een prima eerste helft van onze mannen. De tweede helft begon ook goed. We dachten zelfs weer op voorsprong te komen maar helaas (en onterecht?) werd het doelpunt afgekeurd in verband met vermeend buitenspel. Dat was een domper en gaf emotie. Vanuit de vrije trap als gevolg van dit buitenspel ging de bal snel naar voren en werd er door Meppel gescoord. Dus in plaats van 1-2 voor kwam je nu 2-1 achter. Jammer. De rest van de tweede helft gaan we zo snel mogelijk vergeten.

Wel wil ik nog het volgende zeggen. Ja onze mannen lieten de hoofden na de 2-1 hangen. Ja onze mannen stonden met negatieve energie in het veld. Ja, er ging veel niet goed. En als ik zeg 'onze mannen' bedoel ik met name de sterkhouders van het team. Juist zij die het verschil in positieve zin kunnen maken maakten nu het verschil in negatieve zin. Weten zij dat niet? Natuurlijk wel. Vanaf de kant kun je heel veel kritiek op de mentaliteit en/of het spel hebben. Heb ik ook. Dat is ook niet zo moeilijk. Het is moeilijk voor onze mannen om goed met de emoties om te gaan. Maar wat wil je ook. Mannen, jongens soms, van 15/16 jaar zijn op weg naar de volwassenheid en op zoek naar zich zelf. Als volwassenen moeten we hen daarin begeleiden en ondersteunen. Laten we dat dan ook doen. Geef het hele team en alle spelers het vertrouwen. Ze verdienen het. Zorg dat ze plezier in het voetbal terug krijgen en behouden. Spreek de trainer eventueel aan (leider mag ook) maar uit niet je kritiek richting de spelers. Daar zijn trainer en leiders voor, en dan moet kritiek ook nog eens een positief doel hebben! Dat was wat ik (HH) even kwijt wilde.