Elsbeth Knol (schot)

Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse 08

24 februari 2016 19:30

STAPHORST, 24 februari 2016

Vanavond om 19:30 uur werd de bal van de middenstip getrapt door Evert & Elsbeth. De wedstrijd tegen Vitesse stond op het programma en de punten moeten we in Staphorst houden ivm de inhaalrace die Ruinerwold aan het maken is.

Basisspelers:

Linda

Wendy, Iris, Aranka, Colinda

Louïse, Brenda, Judith

Evelien, Elsbeth, Klaasje

Staphorst moest duidelijk even in de wedstrijd komen, maar na een paar kansen en wat gepingel voor het doel kwam de bal tegen de hand van een Vitesse-speelster en legde scheidsrechter Klaas Koobs de bal op de stip. Aan Evert a.k.a. Evert de eer om de bal achter de lijn te schieten en dat deed ze dus ook heel beheersd.

Staphorst zette veel druk en Vitesse kon daar moeilijk mee omgaan. Voorstopper Aranka vroeg de bal en kreeg hem perfect aangespeeld van Evert. Vanaf een afstandje van ongeveer 20-25 meter schoot ze de bal onder de lat het doel in en werd de stand 2-0.

Nadat Elsbeth de bal even liet pingpongen tussen beide palen (maar helaas niet over de doellijn), was het toch haar beurt om nog een doelpuntje op haar naam te zetten. Daarna zakte Staphorst wat in, wat er voor zorgde dat Vitesse meer speelruimte kreeg op het middenveld en af en toe ook ons doel bereikte. Echt heel gevaarlijk werd het niet, maar de laatste 10 minuten van de tweede helft was wat zwakjes. Toe aan een bakkie thee met een ruststand van 3-0.

In de rust kwamen Carmen, Marcha en Melissa in het veld.

Staphorst creëerde steeds weer kansen, maar echt gevaarlijk waren ze niet. Te merken is dat er nog geen enkele training op het Noorderslag is gedaan. Dat zorgde voor de nodige krampjes. De tweede helft wist Vitesse dus ook de 0 te houden, maar Staphorst had haar doel al bereikt: 3 punten en de 0 gehouden.

De komende tijd gaan we weer bezig met de veldtrainingen, als het weer het toelaat. We hebben inmiddels diverse trainers die ons een keer komen trainen en daar zijn we erg blij mee!