Cookie beleid v.v. Staphorst

De website van v.v. Staphorst is in technisch beheer van VoetbalAssist en gebruikt cookies. Hieronder de cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Lees ons cookiebeleid voor meer informatie.

Functionele cookies

Voor een goede werking van de website worden deze cookies altijd geplaatst.

Analytische cookies

Google analytics Toestaan Niet toestaan

Marketing cookies

Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsoren

SVM 5

SVM 5

1 - 5

Staphorst 8

20'
25'
35'
40'
Assist: Henri Kok
55'

Competitie

Mannen zaterdag, 8, 6e klasse 04

Datum

26 maart 2016 14:30

Accommodatie

Onbekend

Rijden naar een uitwedstrijd, het zullen nooit normale ritten worden. Het belang van concentratie op de heenreis wordt volgens ons veel te veel onderschat. Bij ons zitten enkele speler ook nog wel stijf van de spanning naar z’n schoenen te kijken, maar de meeste spelers zijn momenteel al ver dat we tijdens de heenreis al kijken hoe we gaan spelen. De buitentemperatuur wordt bepaald, de invloed van de wind wordt besproken en gekeken wordt hoe fel de zon op de middag zal zijn.

De zaterdag van 26 maart 2016 was er een met redelijke omstandigheden. Heerlijke voetbalweer, alleen een stevige wind.
De wedstrijd begon niet heel goed. Nu hadden we de wind de eerste helft ook niet mee, maar ook voetballend was het nog niet flitsend. Maar toch kwam Staphorst vrij snel op voorsprong, Robert kreeg na ongeveer 20 minuten de ruimte om uit te halen en liet de keeper in de verre hoek kansloos. Niet veel later wist Staphorst opnieuw te scoren. Henri Kuijers nam de goal onder vuur, maar de keeper wist het schot te pareren. De afvallende bal was echter prooi voor Jurrian, die Staphorst op een 0-2 voorsprong zetten. 
Nog geen 10 minuten later volgde er een snelle aanval van Staphorst waarbij Jurrian goed breed legde op Henri Kuijers die beheerst afrondde, 0-3. Een comfortabele voorsprong, waarbij de laatste linie van Staphorst nagenoeg niks weggaf. Het slotakkoord van de eerste helft was opnieuw van Jurrian, die een voorzet van Henri Kok via binnenkant paal strak binnen wist te koppen.

Na wat wissels in de rust was het de bedoeling om na rust de score verder uit te bouwen. Dat leek prima te gaan, nadat Gert al vroeg in de tweede helft een goal maakte. Maar kort daarna wist SVM ook te scoren. Spannend werd het natuurlijk niet meer, en in het restant van de wedstrijd gebeurde er dan ook niet heel veel meer. Noemenswaardig is nog dat de scheidsrechter het nodig vond om onze nummer 14(wat een ironie) van het veld te sturen na een klein opstootje.

De mooie weersomstandigheden zorgden voor een heerlijke derde helft op het terras. En nadat het nieuws binnenkomt dat concurrenten Genemuiden en Flevoboys allebei verloren hebben wordt de stemming opeens wel heel erg goed! Wanneer het lijflied 'Follow the light' even later door de speakers galmt klinkt de zin 'we've come to far to turn around' dan ook beter dan ooit..

Opstelling: Bert Coster; Bert Mulder, Jarno Kok, Robin Bloemhof, Arjan Lindenholz(Allard Crediet); Henri Kok(Stephan Seinen), Raymon Veldman, Stefan Konterman; Henri Kuijers(Gert v Oosten), Jurrian Veldman, Robert de Weerd(Jarco Hulst)

Goals: 0-1 Robert de Weerd, 0-2 Jurrian Veldman, 0-3 Henri Kuijers, 0-4 Jurrian Veldman, 0-5 Gert van Oosten.


Eerder in dit verslag stelden we al dat het belang van de heenreis bij een voetbalwedstrijd zwaar onderschat wordt. Maar vergeet vooral niet dat diezelfde rit ook van invloed is op het inschatten van de kwaliteit van de gehaktbal. Inmiddels weten we namelijk dat bij het eten van een gehaktbal meer komt kijken dan slechts het beoordelen van de vettigheid of hoeveelheid kruiden. De trouwe lezer zal kunnen beamen dat we de status van liefhebber ondertussen al wel ontgroeid zijn.

Onderdelen van een inschatting van de gehaktbal begint echt op de heenreis met een analyse van de omgeving. Denk daarbij aan de aanwezigheid van koeien in de wei, en de hoeveelheid vierkante meter weiland per koe. Ook de gemoedstoestand van de beesten is zelfs nog van belang, maar ook zeker de gemiddelde leeftijd van de runderen.

Waarom dan toch allemaal?
Omdat we op basis van deze gegevens al een inschatting kunnen maken van de structuur van de gehaktbal. Het ideaalbeeld is vlees van een jonge relaxe koe die veel bewegingsvrijheid heeft gehad. Door de vele bewegingen die het beest heeft kunnen maken wordt het vlees namelijk lekker soepel en mals, terwijl het ontbreken van stress ervoor zorgt dat er weinig adrenaline in het vlees zit tijdens de slacht. En dat is positief want adrenaline zorgt voor een versnelde afbraak van glycogeen-reserves in het vlees waardoor de Ph-waarde te snel daalt wat er toe leidt dat het vlees taai wordt. Kennis die u wat ons betreft direct weer mag vergeten maar het mag duidelijk zijn dat we niet zomaar wat rond lopen te beoordelen.

Een interessante discussie die wij nog gevoerd hebben is of het uitmaakt of een koe graast op polderklei of zandgrond. Aangezien dit bij bijvoorbeeld het beoordelen van wijn (een vergelijkbare tak van sport, maar waar we wel wat minder thuis in zijn) wel van invloed is zal dit ook bij gehaktballen zeker meespelen. Helaas ontbreekt het ons aan tijd om deze factor nog verder te onderzoeken.

Afijn, om tot he point te komen. De gehaktbal van Marknesse! Vooraf toch wel lichte twijfels omdat Marknesse relatief gezien nog niet heel lang bestaat (ontstaan in 1942). Je verwacht automatisch een moderne bal, die sowieso niet gemaakt kan zijn op basis van een eeuwenoud traditioneel recept. En dat bleek ook een beetje het geval, de bal was vrij standaard. Verder een beetje vettig, zoals u op de foto's kunt zien maar met een structuur die we in de ruime opgezette polder ook wel verwachten, lekker mals!

Verder? We hebben het bedienend personeel gevraagd of we een blik in de keuken mochten werpen, dit werd ons niet toegestaan. Op z'n minst verdacht! En het proces van bestellen tot ontvangst van de ballen duurde vrij lang. En iemand die na ons besteld had kreeg de bal eerder. Nu hadden wij een grotere bestelling, dus misschien kunnen we dan concluderen dat de bediening niet is voorbereid op massa-orders. 
Een ander minpuntje is de prijs van de satésaus, die was schrikbarend hoog. € 2 voor een bal gehakt en maar liefst € 0,75 voor de saus! Een buitenproportionele verhouding, want de hoeveelheid sate was zelfs bescheiden te noemen terwijl de smaak prima was (beetje pittig ook), maar zeker niet de prijs compenseerde. 
De locatie om de bal te eten was verder gewoon goed, op een mooi zonovergoten terras!
Als eindbeoordeling geven we de bal van Marknesse een 7,0!

Delen