Sponsoren

“VAN HOES NAOR GOES”

7 april 2022 17:30


Dinsdagmiddag, 5 april, was er tegen 13 uur al wat drukte op het parkeerterrein van “Het Noorderslag”.
Er stonden al enkele auto’s en fietsen geparkeerd, mensen sleepten met wat spullen en Gerrit Mijnheer kwam met zijn grote dubbeldekker van de Gebo het terrein op rijden.

Vv Staphorst moest voetballen in en tegen Goes. En dat zo maar op een dinsdagavond. Helemaal naar Zeeland. Omdat het onmogelijk was de speciale supportersbus te laten rijden, is door het bestuur besloten voor deze keer een extra grote bus in te zetten waarbij spelers en supporters samen de verre reis konden aanvaarden. 
De spelers en begeleiding zaten bovenin en de supporters zaten onderin. Heel goed geregeld allemaal.
De supporters konden dit initiatief in ieder geval waarderen. Meerdere van hen hadden het ouderwetse “schoolreisjesgevoel” . Behalve dat we samen naar de een voetbalwedstrijd gingen, was het min of meer ook een excursiereis. Onze voorzitter, Bennie Miggels, had al een poosje zitten broeden op het plan op de heenreis een tussenstop in Gorkum te maken bij het bedrijf van Chiquita waar hij dagelijks de leiding heeft. Daar konden de spelers dan even uitrusten van de lange reis en een maaltijd gebruiken om daarna in Goes een goede prestatie af te kunnen leveren. Voor de supporters een mooie gelegenheid om het prachtige bedrijf te bekijken waar de bananen van Chiquita worden gerijpt en van daaruit over een heel groot gebied worden gedistribueerd. Behalve broeden op dit plan heeft Bennie ervoor gezorgd dat het perfect is uitgevoerd. Aan de hand van de foto’s die we gemaakt hebben blijkt deze perfecte uitvoering wel.
Bij binnenkomst had onze voorzitter voor de supporters een aparte ruimte ingericht om daar heerlijke soep, broodjes en lekker drinken te nuttigen en voor de spelers en begeleiding had hij een grote ruimte beschikbaar om daar gebruik te kunnen maken van de pastamaaltijd. Grote klasse allemaal.
Behalve lekker eten hebben zowel spelers als supporters de mogelijkheid gehad om het bedrijf waar 7 dagen 24 uur wordt gewerkt, te bekijken. In korte tijd hebben we nog een rondleiding gehad met prima uitleg van Bennie zelf en zijn collega. Beiden hebben aan ons allemaal op een erg prettige en duidelijke manier laten zien hoe de Chiquita uiteindelijk gerijpt bij de klant terecht komt. Vanuit Gorkum konden we ontspannen de verre reis weer vervolgen om op tijd in Goes te zijn.

Omdat we als supporters niet helemaal wisten wie van de spelers wel of niet aanwezig konden zijn, hadden we onze ogen goed de kost gegeven toen wij in de bus zaten om de spelers binnen te zien komen. Hadden we iedereen wel gezien? Wie is er wel en wie is er niet? Van Pascal hadden we al gehoord dat hij juist op deze dag tentamens moest afleggen. Maar als het erin zat, zou hij toch proberen met eigen vervoer naar Goes te komen. In de pauze toen we richting kantine liepen, stond zijn broer Leon daar aan de kant die ons bevestigde dat Pascal bezig was zich om te kleden in de kleedkamer om toch mee te kunnen doen na de pauze. Kort na de warming-up kwam hij in het veld waar hij Matthijs verving die ook een prima wedstrijd speelde. Later op de terugreis in de bus kregen we via een interview met de trainer de uitleg hierover te horen. Hij stak terecht ook de loftrompet over Matthijs af en uiteraard ook over Pascal. Wat was de vreugde bij de supporters groot dat juist Pascal het enige en winnende doelpunt maakte en ons allemaal een geweldige terugreis bezorgde die nu helemaal niet lang meer voelde en supergezellig werd. Niet alleen voor de supporters, maar voor iedereen.
Sommige spelers hadden we niet de bus zien binnenkomen. Dat kwam vooral door de onder- en bovenverdieping. De bus vertrok om 13.20 van het “Het Noorderslag” richting Goes. We waren verbaasd dat we bij Zwolle al weer van de snelweg gingen, maar waren verheugd dat Marlon, Jurrian en Daan daar in de bus stapten. Dat gaf zeker een extra geruststellend gevoel voor ons als supporters die niet op de hoogte waren van het instappen van deze drie spelers op die plaats en bezorgde ons een extra plezierige heenreis door de zekerheid van de aanwezigheid van zoveel spelers.
Hoe de wedstrijd is verlopen, weten we intussen allemaal wel. Geen al te beste wedstrijd, maar wel de drie punten. Die vergeten we niet en zijn het belangrijkste toch? Alleen erg jammer dat Mark geblesseerd het veld moest verlaten door de keiharde bal die hij totaal onverwacht incasseerde. We hopen dat hij daar geen verdere lasten van over zal houden en zaterdag weer van de partij is. 
Normaal vertrekken we een kwartier na het einde van een wedstrijd, maar dat kon nu dus niet. Niemand van de supporters die dat erg vond. Integendeel zelfs. In de kantine van Goes was het heel gezellig en de mensen van Goes waren vriendelijk en gastvrij en knoopten op prettige wijze gesprekken met ons aan.
Wij waren natuurlijk erg goedgehumeurd vanwege de drie punten en de nieuwe stand op de ranglijst.

“VAN GOES NAOR HOES”
Ikzelf was om 1.15 uur weer thuis. Dat betekent dat de hele trip 12 uur in beslag nam en voor sommige spelers nog langer duurde voor hun terugreis naar eigen huis. En dat op een werkdag. Eigenlijk te gek voor woorden.
Dat de terugreis ontzettend fijn en gezellig was, is nu wel duidelijk en heeft alles te maken met de uitslag van de wedstrijd, maar zeer zeker ook met de perfecte organisatie van het geheel. Voor ons supporters voelde deze trip als een soort “verbroedering”. Zowel onderling, als met de spelers en met de mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Wij, supporters die mee zijn geweest, bedanken vooral in dit geval onze voorzitter Bennie die zich hiervoor heel sterk heeft gemaakt en het voor ons tot een succes heeft gemaakt.

Namens deze groep supporters,
Harm Kip.

PS. Wat waren we blij dat Dirk tot dusver maar één wedstrijd niet mee heeft kunnen doen vanwege de rode (onterechte?) kaart. Missen we onze “rots in de branding” in de achterhoede komende zaterdag tegen de club met wie hij daar met één van hen nog een appeltje heeft te schillen? Dat wachten we nu maar in spanning af. “Kop der veur” Dirk en zeker ook “koppie der bij”. We staan achter je.


Foto's van enkele meegereisde supporters !
Klik op de foto om naar het album te gaan voor meer foto's.
IMG-20220405-WA0021.jpg
Delen