Sponsoren

Onwennig en zoekend naar elkaar, maar een goed stel hoor!

Staphorst JO9-2JM

3 - 8

SJO Ens/Kraggenburg JO9-1

3'
...
6'
...
11'
...
Niels Huls (afstandschot)
14'
16'
...
17'
...
22'
...
Lars Hulleman (afstandschot)
25'
28'
...
Ruben Huls (afstandschot)
33'
37'
...

Competitie

Groep 2 17

Datum

31 augustus 2019 11:00

Accommodatie

Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

In de eerste (beker)wedstrijd van het nieuwe seizoen stond meteen een goede tegenstander tegenover ons. Of de warmte ons parten speelde of dat we nog aan elkaar moesten wennen, we verloren in elk geval kansloos met 3 – 8 vandaag. Gelukkig hebben de beide trainers heel veel lichtpuntjes gezien en zit er ongelofelijk veel potentie/rek in deze ploeg. Voetbal commentator Theo Reitsma riep in de zomer van 1988 door zijn microfoon: “Dit is een goed stel hoor!”. We weten allemaal de uitkomst van die zomer…. Uw razende reporter is in elk geval alvast weer aan het dromen. Na 4 hele leuke trainingen zitten ook de eerste wedstrijdminuten weer in de rugzak van onze talenten. Een week flink trainen en dan staat  het komende weekend de uitwedstrijd tegen DESZ JO9-1 op het programma in Zwartsluis. Dan zetten we als team samen de volgende stap om onze droom te bereiken. Nieuwsgierig wat die zijn... kom gerust eens kijken op de zaterdag tijdens onze wedstrijden.    

Even voorstellen
Trainers/leiders Gerben Tissingh en Harald Hulleman hebben komend jaar de beschikking over een zeer getalenteerde groep spelers en speelsters. Aan hen de mooie taak om er een onverslaanbare eenheid van te maken die gevreesd gaat worden in de 2eklasse JO9 dit seizoen. De spelers zijn na hun vakantie samengebracht uit diverse teams, JO8-1, JO8-2 en JO9-3. Eerste doel is om te wennen aan elkaar en samenspelen in het systeem dat de trainers voor ogen hebben. Ik stel de jonge helden eenmalig kort aan jullie voor:

Yoeri Tissingh: Klein van stuk maar het hart van een leeuw, als doelman zal Jasper Cillessen nu nog niet wakker liggen maar als we 10 jaar verder zijn....

Sem Schipper: Onze blonde Virgel van Dijk, goed loopvermogen en gaat altijd voor de bal

Meike Crediet: Onbevreesd in de duels, voetballende stopper en toekomstig opvolger van Anouk Dekker in Oranje

Niels Huls: Voetballende middenvelder met het schot van Ronald Koeman in zijn rechtervoet, verzet bergen werk zoals Marten de Roon

Lars Hulleman: De multifunctionele atleet met de longen van een marathonloper, een soort van Davy Pröpper 

Ruben Huls: Poetsend en schoffelend zoals Edgar Davids in zijn beste dagen maar de speelstijl van Tonny Vilhena

Thijn Oosterveen: Een kruising tussen Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum, hopelijk lukt het deze balvaardige middenvelder de lijntjes te gaan uitzetten en zijn goaltje mee te pakken.

Aiden Dunnink: Een echte nummer 9, met toppers als Vivianne Miedema en Klaas Jan Huntelaar als grote voorbeeld, vorig jaar superscherp voor de goal en goed voor veel goals. 

Eerste helft
Het was goed toeven op sportpark het Noorderslag, de laatste dag van de meteorologische zomer waarbij de temperatuur om 11:00 uur de 27 graden al aantikte. Genieten voor de toeschouwers en aanpoten voor de spelers. Vanaf de aftrap werd al duidelijk dat het team van Ens/Kraggenburg al wat jaartjes samen heeft gespeeld. De bal gaat makkelijk van voet naar voet en ieder individu kon een prima balletje trappen. We konden flink aan de bak vandaag. De geelhemden begonnen onwennig, dromerig en zoekend naar elkaar. De duels werden niet geschuwd maar we kwamen niet van onze eigen helft af. Onze tegenstander had het in elk geval beter op de rit. De eerste paar schoten waren een makkelijke prooi voor Yoeri, maar de 3eknal van afstand was onhoudbaar en na 3 minuten was het 0 – 1. Niet bij de pakken neerzittend waren het Meike en Sem die de deur achterin op slot hielden maar telkens als we bij de middenlijn kwamen verloren we de bal in de 1 tegen 1 duels. Voor de eerste time-out was er nog een tweede tegengoal en na 10 minuten gingen we dan ook met 0 – 2 achter de minibreak in. 

Allemaal op een rijtje in de dug-out van VV Staphorst en trainer Harald gaf uitleg bij het spelsysteem in een poging het tij te keren. Je zag aan de koppies dat het warm was en de bidons met water waren dan ook zeer welkom. Vanaf de aftrap waren we nog steeds met de rust bezig en vrijwel direct was het Ens/Kraggenburg dat wederom met een goed schot van afstand de 0 – 3 op het scorebord zette. Dit was toch wel het signaal aan Staphorst om uit een ander vaatje te gaan tappen. Onder aanmoediging van de trainers werd er meer nadruk gelegd om samenspelen en elkaar de bal gunnen in plaats van zelf de bal te brengen. We kwamen aan voetballen toe. Lars en Niels hielden het veld breed en er kwam ruimte voorin voor Aiden en Thijn. Onze eerste goal van het seizoen was een poeier van Niels vanaf de linkerkant van het veld in de korte hoek. Een mooie bekeken bal waarbij de keeper misschien wel rekende op een voorzet. We gooiden de schroom nog verder van ons af in de duels maar helaas stonden we wel vaak met te veel mensen voor de bal. Sem en/of Meike kwamen te vaak in een 1 tegen 1 situatie terecht. De beide tegendoelpunten voor rust hadden niet nodig geweest als we wat sneller weer terug in positie kwamen. Een mooi leerpunt voor de komende week en trainingen. Helaas gingen we wel met een 1 – 5 achterstand de rust in, niet nadat zowel Thijn als Lars door een wesp te grazen werden genomen. Met behulp van verzorger Jan Huls werden de mannen snel weer opgelapt tijdens de rust. 

Tweede helft 
De opdracht na rust was helder voor onze talenten. Focus op samenspelen, de ruimtes benutten en dan komen de kansen vanzelf. De uitslag doet er in deze fase van het seizoen ook niet toe en het gaat vooral om elkaar te leren kennen, vinden in het veld en vertrouwen op je voetbalkwaliteiten. Vanaf de aftrap werd er goed samengespeeld en gunden we voor het eerst deze dag de bal ook aan de buurman of buurvrouw. In deze fase misschien wel iets teveel maar ook dat is te trainen, we zagen en vonden in elk geval de ruimtes. Onze tegenstander scoorde nog weer eens met een vlammens schot van afstand maar niet voordat Aiden in een 1 op 1 met de keeper was gebracht. Haar schot was helaas recht op hem af en ze moet nog even weer zoeken naar de ruimtes naast de keeper. Ook voetballen met overzicht is wel aan Lars besteed. Ruben veroverde de bal op linksvoor, zocht niet de drukte maar haalde bal weer uit de kluwen spelers voor zijn neus. Hij vond Lars en met een goede aanname legde hij de bal recht voor het doel voor zijn rechter. Vanaf een meter of 16 ramde hij de bal in de kruising links van de keeper, totaal geen kans en de mooiste goal van de dag. Ook wij konden nu weer juichen en de stand was intussen 2 – 6 geworden. 
Daarna was het de beurt aan Thijn om wederom Aiden op snelheid weg te sturen in de diepte, helaas ook deze 1 tegen 1 situatie werd niet in ons voordeel beslist. Hopelijk komt er nog een derde keer dit duel, want 3x is scheepsrecht. Ens/Kraggenburg wist Yoeri nog weer met een geweldig doelpunt te verschalken in de lange hoek. Tijd voor de laatste time-out en bij beide ploegen was de vermoeidheid en warmte goed zichtbaar. 
Staphorst leek in het laatste kwart de fittere ploeg, het tempo bleef hoog en de ruimtes werden beter gevonden. Sem, Niels en Lars hadden goede grip op het middenveld. Meike ontfutselde iedere keer de bal aan de tegenstander en Aiden of Thijn stonden op scherp voorin. Na een paar mooie aanvallen die helaas te vaak alleen en te ver werden doorgevoerd was het nu de beurt aan Ruben om zijn schotkracht te laten zien. Ook hij schoot de bal van grote afstand achter de grote keeper van Ens/Kraggenburg. Het slotakkoord deze wedstrijd was toch weer aan onze gasten. Uiteindelijk verloren met 3 – 8 maar de uitslag was vandaag van onderschikt belang in deze beker/oefenwedstrijd. We hebben goed tegenstand geboden en als razende reporter ben ik ervan overtuigd dat als de trainers het spelsysteem er goed in slijpen en we elkaar de bal gaan gunnen en toespelen deze ploeg goed mee kan komen in de competitie die komen gaat.  Voetbal commentator Theo Reitsma riep in de zomer van 1988 door zijn microfoon: “Dit is een goed stel hoor!”, ik heb het de afgelopen weken al enkele keren gedacht en laten we hopen dat de voetbaldromen van onze talenten komend seizoen weer een stapje dichterbij gaan komen.

Volgende week zaterdag 7 september spelen wij om 9:00 uur onze tweede bekerwedstrijd. We gaan dan op bezoek in Zwartsluit bij het team DESZ JO9-1. Uiteraard zijn ons vaste supporters van harte welkom om mee te gaan en het team aan te moedigen. Onze gezamenlijke voetbalreis van seizoen 2019-2020 is weer begonnen met de VV Staphorst JO9-2.

Delen