Sponsoren

Vooruitgang en winnen, wat wil je nog meer….

DESZ JO9-1

4 - 5

Staphorst JO9-2JM

7'
Ruben Huls (schot)
... (schot)
22'
25'
Niels Huls (afstandschot)
26'
Thijn Oosterveen (intikker)
Assist: Niels Huls
32'
... (schot)
33'
36'
... (afstandschot)
38'
... (schot)
39'

Competitie

Groep 2 17

Datum

7 september 2019 9:00

Accommodatie

Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

Ondank dat de uitslag anders doet vermoeden was Staphorst gedurende deze wedstrijd de bovenliggende partij. Het was aan onszelf te wijten dat het duel niet eerder ‘op slot’ ging en de tegenstander het nakijken had. Uiteindelijk werd het op het einde nog even flink spannend maar wisten we toch onze eerste overwinning van het nieuwe seizoen binnen te slepen. We vetrokken met een goed gevoel en een 4 – 5 overwinning huiswaarts. 

Eerste helft
Ik was vergeten hoe het voelde om vroeg op te staan op de zaterdag, poeh!!. Om 7:15 uur werd ik wakker van de wekker en mijn grote teen voelde al meteen dat de zomertemperatuur van vorige week met de noorderzon was vertrokken. Snel het speciale sportontbijt uit de kast en klaarmaken om er zeker van te zijn dat we om 8:15 uur op het sportpark zijn. Op naar Zwartsluis voor de 2e(beker)wedstrijd van het seizoen tegen de JO9-1 van DESZ.

Na een week trainen waarin vooral de nadruk lag op samen voetballen vanuit je positie kon je vandaag direct het effect zien. Alle spelers hadden een goede stap voorwaarts gezet en de een wel iets meer dan de ander maar in zijn geheel was het goed. Kinderen zijn wat dat betreft net sponzen en weten zich razendsnel aan te passen. 

We schoten uit de startblokken en zetten de tegenstander vast op de eigen helft. Youri kon op zijn gemak de Donald Duck uitlezen de eerste helft. Onze aanvallers vertrouwden volledig op onze laatste vrouw Meike en die beschaamde dat vertrouwen niet. De heren konden op het middenveld de bal rond laten gaan en via de zijkanten proberen om spits Aiden in positie te brengen. Aanval na aanval golfde af op de goal van de slusigers en met dank aan hun keeper duurde het tot de 7eminuut alvorens Ruben de score opende met een bekeken schuiver. Maar niet nadat deze aanval achterin begon en al onze spelers! de bal aan de voet hadden gehad. Wat een mooie aanval waarvan Ruben het eindstation was. Zonder moeite haalden we de eerste time-out en aan de lachende gezichten te zien was er plezier voldoende in het veld.

Het tweede bedrijf begonnen we toch wat meer te zoeken en vervielen we in ons oude gedrag van zelf willen spelen en vanuit kracht en duels op de goal af. Hier zag je het team dan ook weer zoeken naar elkaar en belanden er veel schoten uit de tweede lijn naast of in de handen van de goede keeper van DESZ. We haalden de rust zonder kleerscheuren maar niet nadat Youri, Meike en Sem een aantal keren handelend op moesten treden. DESZ werd langzaam wakker en gevaarlijker. 

Tweede helft 
De trainers hadden de mannen en vrouwen weer duidelijke instructies meegegeven en nogmaals het spelsysteem uitgelegd. De tweede helft kwam in elk geval voor ons moeizaam op gang. DESZ had de keeper gewisseld en nu stonden er 2 grote kerels voorin die toch best een potje konden ballen. Het was dan ook vrij vlot na de aftrap dat Youri voor de eerste keer mocht gaan vissen in zijn net. DESZ trok de stand gelijk en voor de geelhemden het signaal een stapje extra te zetten. Het was dan ook middenvelder Niels die via de rechterkant opstoomde, de bal ging naar de linkerkant waarbij Thijn een mannetje passeerde. Via de kluts kwam de bal weer voor de voeten van Niels en de produceerde een streep van een schot dat de rechterkruising in schoot. We stonden weer aan de leiding met 1 – 2. Niels was nog niet klaar en stoomde niet lang na zijn goal op door het centrum en passeerde mannetjes of ze er niet stonden. In de 1 tegen 1 met de keeper hobbelde de bal onder de keeper door en stroopte in het kunstgras. Thijn was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven en de marge op 2 goals verschil te brengen. Het duel had meer pit gekregen en golfde ook meer op en neer. Het was tijd voor de laatste time-out en instructies van de trainers. 

In het laatste bedrijf bleven we gelukkig voetballen vanuit de positie en kwamen we gevaarlijk vanaf de aftrap. Het was Aiden die nog niet gescoord had en als spits vreet dat wel een beetje… Haar pogingen waren nog geen succes en telkens was er die goede keeper van DESZ om de bal te keren. Daar kwam de volgende aanval via de linkerkant. Thijn liet zijn over een geweldig balgevoel en techniek te beschikken door een bal uit de lucht dood op zijn schoen te leggen. Hij kon direct de actie maken, kneep naar binnen en zocht zijn tegenstander op. Hij zag een gaatje en schoot de bal onverwachts in de korte hoek, via de binnenkant van de paal werd het 1 – 4. Een mooie bekeken actie van deze kleine held. Daarna was het DESZ dat op fysiek onze verdedigers van de sokken liepen. Meike en Sem vochten wat ze waard waren maar het schot dat de lange man produceerde was ook Yoeri te machtig. DESZ kwam weer wat dichterbij in een duel dat gespeeld leek. De volgende aanvallen werden onschadelijk gemaakt en daar kreeg Youri de bal weer te pakken, hij zag Aiden voorin in een 1 tegen 1 staan. Zijn lange bal schoot hij over alles en iedereen heen. Door een slimme loopactie liep Aiden direct goed op de goal af en al haar frustratie over gemiste kansen zaten in haar schot verpakt. Vanaf rechts hoog in de lange hoek, 2 – 5 en Staphorst zat op rozen. 

De laatste 2 minuten braken aan en wat daarin gebeurde weet ik nog niet. DESZ drong aan en gebruikte de beide lange mannen als stormram…. In scrimmage voor de goal van Youri belande de bal voor de voeten van een slusiger, via de paal werd het 3 – 5 en DESZ geloofde er nog in. De laatste minuut brak aan en daar was opeens uit het niets de aansluitingstreffer voor DESZ, 4 – 5 en het werd helaas nog billenknijpen. De minuut duurde voor mijn gevoel wel 5 minuten maar gelukkig hielden we samen stand. De eerste winst werd samen gevierd met de nodige high fives en kreten van geluk. Iedere penalty als afsluiting ging de goal in en ook daarmee kwam aan deze voetbalmorgen een eind. 


Dik verdiende overwinning en het trainingswerk is duidelijk zichtbaar op de wedstrijd dagen, kortom we zijn goed op weg om een geoliede voetbalmachine te worden. De individuele klasse hebben we in elk geval ook al glimpjes van gezien vandaag. 


Volgende week wacht ons een heuse derby tegen SC Genemuiden, de JO9-2 komt op bezoek op sportpark het Noorderslag. Hopelijk laat onze twaalfde man ons ook niet in de steek en komen die massaal kijken. Aftrap is om 11:00 uur op het hoofdveld van de VV Staphorst. 

 

Delen