Sponsoren

We weten weer wat winnen is

Staphorst JO9-2JM

6 - 1

Steenwijkerwold JO9-1G

Ruben Huls (schot)
3'
Niels Huls (schot)
5'
8'
... (schot)
Niels Huls (afstandschot)
15'
25'
Assist: Ruben Huls
Niels Huls (schot)
27'

Competitie

2e klasse 02

Datum

26 oktober 2019 11:00

Accommodatie

Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

Eindelijk wisten onze geelhemden een keer weer te winnen en dit was nu geheel verdiend. Met goed samenspel werd de JO9-1 van Steenwijkerwold kapot gespeeld. Geen verkeerde tegenstander maar je zag dat onze JO9-2 elkaar gemakkelijker wist te vinden. Het team won voor het eerst sinds 3 weken weer en met de uitslag van 6 -1 zijn we tevreden, al had er gezien het aantal kansen wel iets meer in gezeten. Komende week kunnen onze helden weer naar school en hopelijk draagt dit ritme er toe bij dat we komende week weer fanatiek trainen en onze komende tegenstander Alcides JO9-1 ook op een nederlaag gaan trakteren.  

Eerste helft
Als afsluiting van een weekje herfstvakantie stond Steenwijkerwold JO9-1 op het menu voor het team van JO9-2. Meike was vrijdagavond laat nog ingevlogen vanaf haar vakantieadres in Turkije en keeper Youri was helaas nog in geen velden of wegen te bekennen. Volgens de laatste berichten hoorden we dat hij zich ergens in het Caribisch gebied schuilhield met zijn familie met een grote kokosnoot gevuld met cola.   

We stonden dan ook met 7 spelers en speelsters aan de aftrap en Lars had de eerste helft de keepershandschoenen aangetrokken. Meike mocht het eerste deel nog even toekijken en met Sem, Ruben, Thijn, Niels en Aiden was ons team op volle oorlogssterkte. Doelstelling vandaag was spelen op balbezit, aannemen spelen en dan via de vleugels toeslaan met een dodelijke afronding. De drie punten zouden vandaag in Staphorst moeten blijven, het werd weer eens tijd om te winnen. 

Vanaf de aftrap werden direct onze bedoelingen duidelijk en zetten we de gasten met de rug tegen hun eigen doel. Zelf combineerden we er lustig op los en vonden keer op keer de vrije man/vrouw. De eerste pogingen werden gestopt door de keeper van Steenwijkerwold maar een schot van Ruben vanaf de linkerkant en korte hoek was hem toch te machtig. Staphorst rook haar kans en bleef rustig loeren op kansen vanuit balbezit. Sem schakelde alle aanvallende intenties van de gasten vakkundig uit en Niels, Thijn en Ruben combineerden er op los met Aiden als kaatser en aanspeelpunt voorin. Boem daar was een poeier van Niels vanuit de 2e lijn en deze sloeg in als een granaat achter de doelman van Steenwijkerwold. Gezien het spelbeeld verdiend en we stonden met 5 spelers op de helft van de gasten en dat was vragen om moeilijkheden. De keeper speelde een bal over alles en iedereen achter Sem en hun behendige aanvaller was er als de kippen bij om Lars te verschalken. De aansluittreffer was een feit en met 2 – 1 als tussenstand floot onze spelleider Ruben Hulleman voor de eerste time-out. Tijdens de time-out werd opgeroepen zuinig te zijn en niet voor eigen succes te blijven gaan.

In het tweede deel van de eerste helft waren we in elk geval goed aan het voetballen maar vergaten we te scoren en zag je toch her en der wat gevalletjes te snel gaan voor eigen succes terwijl een teamgenoot er beter voor staat. Uiteindelijk scoorde wel Niels nog een keer van afstand met een goed geplaatst schot vanaf rechts hoog in de lange hoek. Hiermee zette hij zijn dagtotaal op 2 goals. Verder gebeurde er weinig tot de rust en voor ons was dit deel van het duel ons slechtste deel, we waren een beetje aan het dromen samen. 

Tweede helft 
Na een heerlijk glas ranja wisselden we van speelhelft en nu speelden wij tegen de wind in. We moesten hierdoor zelf terug in de verdediging en waren door de ranja een beetje ingedut. Sem en Lars hadden van positie gewisseld en ook aan deze wijziging moesten we als team even wennen. De eerste kansjes waren voor Steenwijkerwold en mede door de wind kwamen wij er nog niet echt uit. Plotseling een schot van afstand die gemist werd door Sem en gesteund door de wind rolde de bal ons doel in, maar…. Daar kwam Lars met zijn lange benen aangerend, met een ultieme sliding haalde hij de bal van de lijn en werkte deze over de achterlijn. Wat een redding, hij was er zelf ook verbaasd van dat het lukte en deze redding werd door hem en Sem als doelpunt gevierd! We waren aan de tegenwind gewend en gingen nu weer via de grond overspelen en via de zijkant zoeken naar de ruimtes. Niels en Ruben beiden veroverden veel ballen en we kwamen goed in ons spel. Lars verdedigde via de rechterkant uit op Ruben. Ruben omspeelt 1 tegenstander en ziet Aiden in de ruimte weglopen. De pass van Ruben is op maat en in de loop neemt Aiden de bal mee. Een goed geplaatst schot en een goal is de beloning voor dit staaltje teamwork. Een mooie aanval via meerder spelers, daar doen we het voor samen. Er zijn vervolgens enkele scrimmages voor de goal van Steenwijkerwold alleen gaat de bal er niet in. We denken dat we ook op 1 meter voor de goal nog steeds hard en blind moeten schieten, waar rustig plaatsen beter is. Ook een mooi leermoment. Niels vergeet nog een keer over te spelen op de volledig vrijstaande Thijn of Aiden en vanaf 25 meter schiet hij de bal over de bosrand van veld 2…. Subtiel werd hij er door de trainer aan herinnerd dat voetbal een teamsport is. We bleven nu beter combineren maar onze vermoeidheid nam ook toe. Slordigheden slopen in ons spel en wellicht speelde het late opblijven in de vakantie enkelen toch parten. Vlak voor de time-out was het Niels die nog een droge schuiver afvuurde uit de 2e lijn en daarmee was zijn hattrick een feit. We gingen pas naar de time-out nadat Ruben, Aiden, Thijn en ook weer Niels nog een aantal kansen misten. 

Het laatste blokje kwam onze overwinning geen moment in gevaar en werd er nog steeds goed samengespeeld. Sem verrichte nog een paar mooie reddingen en het leek erop dat we met 5 – 1 zouden gaan douchen. Daar dacht alleen onze behendige Thijn anders over en die produceerde de goal van de dag. Hij ontfutselde zelf de bal op onze eigenhelft van de tegenstander en met een machtige dribbel op zijn Messi’s langs de rechterflank ging hij in duel met 2 verdedigers. Daar kwam in de laatste passen de keeper bij en met een subtiele voetbeweging passeerde hij ze allemaal en rolde de bal via de binnenkant van de paal binnen in de lange hoek. Complimenten dat hij dit kunststukje er nog uit wist te persen! De goed fluitende spelleider Ruben Hulleman floot voor het einde van de wedstrijd, hartelijk dank voor je begeleiding! 

Tijdens de afsluitende penalty ronde was er voor iedereen de mogelijkheid om een laatste goal te scoren. Bij ons stond Niels in het doel en die wist er toch een paart vakkundig te keren. We hebben weer genoten vandaag en ook voor de toeschouwers was het prima toeven langs de zijlijn. Volgende week gaan we op bezoek bij Alcides in Meppel en trappen we af om 8:45 uur. Dat wordt dus weer de wekker zetten in het weekend en vroeg naar bed voor onze talenten. 

Delen