Sponsoren

Het mooiste Staphorster doelpunt van het seizoen

Pesse JO9-1

10 - 5

Staphorst JO9-2JM

... (afstandschot)
3'
4'
Niels Huls (afstandschot)
... (schot)
6'
... (schot)
7'
... (schot)
9'
...
12'
...
14'
16'
Ruben Huls (afstandschot)
...
17'
19'
Lars Hulleman (afstandschot)
24'
Niels Huls (schot)
... (scrimmage)
25'
... (solo)
26'
28'
Ruben Huls (schot)
... (schot)
37'

Competitie

2e klasse 02

Datum

30 november 2019 10:00

Accommodatie

Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

De laatste uitwedstrijd van 2019 op de dag dat VV Staphorst 60 jaar oud is mogen worden. Helaas lukte het ons niet om de 3 punten mee terug naar Staphorst te nemen en het feestje van extra glans te voorzien. In een duel van een collectief Staphorst spelend tegen een Pesse met enkele goede individuele spelers trokken we met 10 - 5 aan het kortste eind. Voetbaltechnisch scoorden we vandaag onze mooiste goal van het seizoen en dat was al een beloning op zich en een lichtpuntje op deze koude en sombere winterdag. Volgende week onze laatste thuiswedstrijd op het veld van 2019, laten we dat duel maar leuk samen afsluiten met een patatje en snacks voor de spelers in onze kantine. Kom jij ook kijken? We spelen om 11:00 uur thuis volgende week.  

Eerste helft
Bijna aan het einde van de najaarscompetitie in de 2e klasse (hoog). Na vandaag nog één duel te gaan en dan kunnen we de balans op gaan maken. Vandaag onze laatste uitwedstrijd van dit jaar, op bezoek bij Pesse JO9-1. Onszelf weer meten met de beste voetballers die in dit geval Pesse te bieden heeft. Uiteindelijk bleek daar al een pareltje van de profs van Emmen verscholen te zijn, wat een mooie voetballer maar daarover vast later meer. 

Aan Staphorst vandaag de opdracht om als voetballend collectief op te treden, qua fysiek en lengte waren we namelijk in de minderheid. We trapten af op een hagelnieuw en goed onderhouden kunstgrasveld. Tijdens de warming-up was het staphorster manco alweer te zien. Niet uitgeslapen, veel ouwehoeren en grapjes maken dat belooft niet veel goeds. Vanaf de aftrap stonden we direct met de rug tegen ons doel. Er was een ware balvirtuoos bij Pesse in het team die de geelhemden voorbij slalomde alsof ze er niet stonden. Wij gaven niet op en met vereende krachten wisten we toch steeds de laatste pass of trap te blokken. Dit kon niet lang goed gaan en dat deed het ook niet. De eerste tegengoal was een poeier van afstand die langs alles en iedereen het net invloog. Wat zijn kunnen, kunnen wij ook dacht Niels. Vanaf de aftrap koos hij op rechts de ruimte en zijn schot belande loepzuiver en onhoudbaar in de lange hoek. Een mooie 1 - 1 maar vanaf dat moment lieten wij te vaak ons mannetje lopen en was het de individuele klasse van Pesse dat er voor zorgde dat ze snel uitliepen naar een 4 - 1 voorsprong bij de eerste timeout. 
Hopelijk waren we dan nu een beetje wakker en Harald en Gerben gaven de heren en dames de nodige positieve tips mee. Wil je een groep individuen verslaan, dan moet je als groep gaan samenspelen en daardoor de ruimte vinden. Bij het begin na de timeout waren we aan het zoeken, kregen nog een goal tegen en langzaam zag het ons bekende voetbalspelletje komen. Opbouwen, elkaar via de vliegels vinden en met diepgang de bal voor de goal brengen. Aiden liet zich wat vaker zakken voor een kaatsbal en dan kon via de zijkant gevoetbald worden. Het waren nu Lars, Niels en Ruben die de nodige energie erin stopten. Een mooie voorzet van Niels werd door Aiden goed gecontroleerd, zei speelde zichzelf vrij maar haar schot was een prooi voor de goede keeper. Daarna was het de beurt aan Ruben die opkomend via de linkerkant ruimte zag voor een schot en deze werd helaas ook gepakt. Ons vertrouwen nam toe, Thijn ging nu vol vuur de duels aan op links, Aiden belande in een potje vechtvoetbal met 3 man en kwam al vallend als winnaar uit de bus. Meike en Sem onderbraken menig aanval en Pesse moest meer en meer terug. Onverwachts was daar nog een geweldige solo van de protégé uit de voetbalschool van Emmen. Hij slalomde in zijn eentje langs alles en iedereen, zelfs Youri kon deze bal nu niet pakken, 6 -2 voor Pesse. Eigenlijk een gelopen wedstrijd zou je zeggen. 

Een uitbal aan de linkerkant werd genomen door Ruben, die zag slim dat Pesse niet stond op te letten. Hij dribbelde de bal het spel in en snoeihard ramde de bal bij de eerste paal in de korte hoe, 6 - 3 op de borden. Pesse kwam op 7 - 3 door een mooie individuele actie van wie ook anders. Het slotstuk voor de ranja in de rust kwam vandaag van de voet van Lars. Hij speelde zichzelf mooi vrij recht voor de goal en had daarmee vanaf een metertje op 14 de hoek voor het uitzoeken. Beheerst en bekeken schoof hij de bal rechts van de keeper, waarbij volgens mij de  binnenkant van de paal nog werd geraakt. Strakker in de hoek kon ook niet. Rust en tijd om alle spelers weer goed neer te zetten. We konden zeker nog wel een tandje beter. 

Tweede helft
Het tweede deel bleven we bewust door wisselen om te zorgen dat het energieniveau in de wedstrijd hoog bleef. Druk naar voren proberen te houden en je eigen spel spelen. Het begon te lopen en we lieten nu aan Pesse zien dat er heel goed gevoetbald kan worden als we maar willen. De mooiste goal van de wedstrijd werd opgebouwd. Ruben speelt de bal vanaf links naar Sem in het centrum, die raakt de bal 1x door naar Lars op rechts, nu ook met 1x raken weer terug naar Sem in het centrum. Daarna Sem met one touch football de bal doorspelend naar Mieke centraal op het midden en die loopt slim om de bal hen en met een simpele voetbeweging zet ze Niels vrij voor de keeper. Niels legt aan en met zijn rechter wonderslof ramt hij de bal achter de keeper van Pesse. Hogeschool voetbal en lijkt mij wel hoofdklasse waardig, ware het niet dat dit de tweede klasse is. Een supergoal die als team ook samen werd gevierd. Helaas zakten we vanaf dit moment van geniale klasse terug en waren we meer toeschouwer dan voetballer. Pesse scoorde nog 2x en bracht de tussenstand op 9 -4. Wij begonnen mee te gaan in het individuele spel van Pesse en dachten in ons eentje de tegenstander wel kapot te kunnen spelen, maar even zo vaak liepen we ons vast en verloren daarbij het duel en de bal. Vlak voor de laatste time-out was er nog de goal van Ruben, een schot dat ik helaas niet kon waarnemen. Ik moest even een veter strikken van één van onze spelers maar aan het gejuich te horen was het een prima goal. 

Tijdens de laatste time-out nog een laatste kans om er samen wat van de kunnen maken. Het laatste blokje van dit duel golfde het spel op en neer. Pesse drong niet meer echt aan, scoorde nog wel een keer met een schot van afstand. Bepaalde daarmee de eindstand op 10 - 5. Staphorst probeerde nog wel maar liep veelal tegen de fysiek sterke verdedigers van Pesse op. Ook vandaag hebben we individueel hopelijk weer veel geleerd. Zelf de oplossingen zoeken als het fysiek uitdagend wordt, slim positie kiezen voor de duels. Met als ultieme beloning een geweldige goal waarbij de bal langs 5 Staphorst spelers ging, met 1x raken en dat beloond zien worden met een goal. Dat is de waarde van dit weekend. 

Volgende week op 7 december spelen we om 11:00 uur onze laatste thuiswedstrijd op sportpark ‘ Het Noorderslag’. Olde Veste ’54 JO9-2 uit Steenwijk komt op bezoek. Met nog 2 trainingen en 1 veldwedstrijd breekt de laatste week van de najaarscampange 2019 aan. Aan de ouders van JO9-2 het verzoek om de spelers/speelsters vrijdag 6 december op tijd naar bed te doen, dan zijn ze hopelijk goed uitgeslapen en fris als we beginnen om 11:00 uur.

Een laatste oproep en kans voor onze eigen ‘12e man/vrouw’, kom kijken in Staphorst op 7 december. Het is je laatste kans om de jonge talenten van JO9-2 in het jaar 2019 op het veld in actie te zien, dat ga je nooit meer kunnen inhalen :-). Zien we jou als trouwe lezer ook eens langs de lijn? Je bent van harte welkom, onze kantinemedewerkers hebben koffie genoeg klaar staan. 

 

Delen