Sponsoren

Op zoek naar onszelf in de derby in tapijtstad

SC Genemuiden JO9-2

7 - 2

Staphorst JO9-2JM

...
12'
...
16'
...
23'
...
25'
27'
...
32'
...
33'
35'
Assist: Niels Huls
...
38'

Competitie

2e klasse 02

Datum

7 maart 2020 9:00

Accommodatie

Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

Het leek vandaag wel voorjaar. Na weken van regen werd er gespeeld onder een heerlijk voorjaarszonnetje. Helaas voor ons was er tijdens deze wedstrijd spraken van collectieve voorjaarsmoeheid. Het duel werd nooit de derby die het had kunnen worden gezien de eerdere onderlinge duels. Genemuiden werd op bepalende momenten geen strobreed in de weg gelegd en scoren kunnen ze wel. Moeiteloos werden we getrakteerd op een 7 - 2 nederlaag. Volgende week zal er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden samen. We hebben weer 2 trainingen om het goede gevoel weer te vinden.  

Eerste helft
Daar zijn we weer, voor de 3e keer dit seizoen tegen de JO9-2 van de SC Genemuiden. De derby in tapijtstad en op basis van onderling resultaat staat het gelijk. 1x winst en 1x verlies en twee voetballende ploegen waarbij het plezier en individue voorop staat en winnen mooi mee genomen is. 
Met Silvan Visscher als nieuwe versterking binnen het team, Thijn Oosterveen op vakantie en Ruben Huls mee met de JO9-1 was het wel even puzzelen voor de trainers. Tijdens de rit naar Genemuiden klonken er de nodige kuchjes in de auto van de reporter en kreeg ik de indruk dat enkelen niet geheel fit waren. 
Na een korte intensieve warming-up was het aan de 7 in het veld om te laten zien wat ze kunnen. Vanaf de aftrap was het een gezapig duel en golfde het spel in een gemiddeld tempo op en neer. Er waren enkele kleine kansen over en weer maar de beide goede keepers stonden op hun post. De eerste time-out was dan ook zo bereikt en maar snel even de koppen bij elkaar dat er in elk geval meer energie in het duel gestopt kon worden. 
Deze woorden werden door Genemuiden in elk geval wel opgepakt en wij stonden er nog bij en keken er naar. We kwamen nu onder druk te staan en waren zichtbaar aan het zoeken naar onze vorm van de dag. We gingen de duels wel aan, maar het was allemaal net niet. Genemuiden nam het initiatief en knokte voor elke bal. Uiteindelijk openden ze dan ook geheel verdiend de score met een mooi schot van afstand. Onze kopjes gingen al wat naar beneden. De kansjes die we kregen gingen naast of over de goal. Silvan probeerde het van afstand en zijn schot miste nog overtuiging. Niels produceerde een half gebakken schot, maar zijn gebruikelijke power had hij thuis gelaten. Aiden gaf een paar voorzetten maar die waren elke keer net te scherp. Genemuiden had aan de andere kant aan één kans weer genoeg en bracht de score op 2 - 0. Wij zongen het nog uit tot de rust en voor de trainers Tissingh en Hulleman werd het een klusje om de koppies omhoog en positief gestemd te krijgen.

Tweede helft
Na rust was het tijd voor een inhaalrace en zagen we toch meer energie in de duels gestopt worden. Het zogeheten balletje viel nu ook vaker onze kant op. We probeerden in elk geval de bal rond te spelen en de vrijstaand man/vrouw te vinden. Genemuiden strafte 2 momenten bij ons genadeloos af en liep uit naar een 4 - 0 voorsprong. Nu was het wel genoeg en Lars stoomde op via de linkerkant, een mooi kaats via Meike en Aiden en hij stond vrij voor de keeper. Snoeihard op de handschoenen van de Genemuidense goalie. Gelukkig er zat nu meer pit in van onze kant. Daar was het Niels die door Sem via de rechterkant werd weggestuurd. Zijn voorzet was net te scherp voor de inlopende Silvan. Dan maar weer terug via de linkerkant. Een aanval via meerder schijven en Silvan passende twee mannetjes op de linkervleugel. Zijn steekpass op Aiden in het centrum was perfect en voor onze spits een koud kunstje om de doelman te passeren. Yes, de nul was van het bord en we lieten zien wel degelijk te kunnen voetballen. We hebben gekkere dingen zien gebeuren bij een 4 - 1 achterstand. Nog een tweetal kansen voor de goal van Genemuiden maar de spelleider floot voor de laatste time-out van de wedstrijd. 

Deze laatste tien minuten zakte onze concentratie door de ondergrens en we lieten ons de kaas van het brood eten. Op kinderlijk eenvoudige wijze gaven we 2 goals cadeau aan Genemuiden, puur doordat wij niet stonden op te letten. Lichtpuntje was nog het moment dat Niels vanuit een intrap Aiden in de diepte weg stuurde. Aiden kwam op snelheid 1 op 1 met de keeper. Beheerst schoof ze de bal onder de uitstromende keeper door en bracht de stand op 6 - 2. De high five was deze keer voor de assist van Niels. Vlak voor tijd bepaalde Genemuiden de uitslag op 7 - 2 en resteerde de conclusie dat wij vandaag collectief een off-day hadden.

De energie en het lawaai dat tijdens de penaltyreeks en onder douche uit de monden en kelen van de spelers kwam gaf de indruk dat we gewoonweg geen zin hadden vandaag. De komende week maar de focus op het gebruiken van je energie via de benen en voeten in plaats van via je mond en stem. Met praten en verhalen is er nog nooit een wedstrijd gewonnen helaas, anders hadden wij vandaag zeker de 3 punten meegenomen. 

Volgende week gaan we op bezoek bij Oranje Zwart in Wanneperveen. Laat dit nou de oude club zijn waar trainer Gerben Tissingh jaren het doel verdedigd heeft. Het zou toch mooi zijn dat Staphorst dan weer de benen en voeten laat spreken. We gaan het zien en voor nu een fijn weekend.

Delen