Sponsoren

Staphorst sluit oefencampagne af met winst op Urk

Urk 1

0 - 4

Staphorst 1

Datum

12 februari 2022 14:30

Scheidsrechter

Serik

Accommodatie

Sportpark De Vormt
Vormtweg 7 B
8321NC
URK
tel. 0527-690102

Staphorst heeft de oefencampagne positief afgesloten door met 0 - 4 te winnen op en tegen Urk. Het eerste bedrijf was Urk de bovenliggende partij en had gezien het veldoverwicht en de kansen recht op een voorsprong. Doelman Jorick Maats was echter een te grote sta in de weg voor de formatie van Gertjan Karsten. Met enkele puike reddingen hield deze zijn ploeg op de been. Staphorst kon daar aanvallend gezien bar weinig tegenover stellen. Derhalve brak de rust aan zonder doelpunten.

Na de hervatting kwam Staphorst al gauw op voorsprong via een treffer van Sander de Grote. Acht minuten later kreeg Staphorst een cadeautje van scheidsrechter Serik.
Terwijl Bennie Dunnik instapte en zo een Staphorst aanvaller de kans gaf om over het uitgestoken been te duikelen, werd deze actie beloond met een strafschop. De elfmetertrap werd feilloos benut door Ruben Kin! Beide trainers grepen de kans om de nodige wissels door te voeren. Urk perste er nog wel een soort van slotoffensief uit, tot scoren kwam het niet. In de absolute slotfase liep Staphorst verder weg van de opponent uit Urk. Achtereenvolgens Rutger Koopman en Mike Reuvers voerden de score verder op naar 0 - 4. Een geflatteerde, maar qua veldspel verdiende zege, viel Staphorst ten deel.
De zege deed Staphorst goed na de ongelukkige serie van oefenwedstrijden welke de laatste weken zijn gespeeld. Hopelijk is het een opmaat voor een goed vervolg volgende week tegen SteDoCo.

Minpuntje was toch wel de akelige polsblessure welke Leon Mulder opliep in een duel met Jelle de Boer. De ongelukkige Leon Mulder moest naar het Isala ziekenhuis in Zwolle worden gebracht waar ze hem verder zouden behandelen. Op dit moment is het nog niet bekend wat de uitslag van het onderzoek is. Daarnaast is Jurian vd Brink zoals het nu lijkt zo’n 4 tot 6 weken uitgeschakeld wegens een behoorlijke blessure aan de enkel.
Beiden wensen we een voorspoedig herstel toe!
Delen