RKAV Volendam - Staphorst 1

RKAV Volendam - Staphorst 1

RKAV Volendam – vv Staphorst.

Zaterdag wist Staphorst de 3 punten binnen te harken tegen Harkemase Boys, om zo de reeks van 4 belangrijke wedstrijden goed te starten. De volgende wedstrijd in die reeks is in Volendam tegen de Rooms Katholieke Amateur
Voetbalvereniging Volendam. Die ploeg staat na 23 speelrondes, op de 14e plek met 26 punten. 5 punten minder dan Staphorst. Aangezien de ploegen nog steeds er dicht bij elkaar staan onder in de ranglijst. Zal het een wedstrijd
worden, waarbij het belang van niet verliezen, groter is dan winnen. RKAV Volendam wist de laatste 3 wedstrijden gelijk te spelen. Namelijk tegen ACV , Harkemase Boys en Ter Leede. Vorige week speelde RKAV Volendam ook al een
thuiswedstrijd. Wist 2 keer op voorsprong te komen, maar Ter Leede kwam elke keer weer op gelijk hoogte. Domper voor de Volendammers was de rode kaart voor uitblinker Azzedine Scout. Die een onbesuisde actie maakte in de 87e
minuut en toen mocht douchen van scheidsrechter Jelle Besselsen. Azzedine Scout zal aankomende zaterdag daar door niet van de partij zijn. Ook de thuiswedstrijd van Staphorst tegen RKAV Volendam eindigde in een gelijkspel.
Volendam wist na 7 minuten al op voorsprong te komen. Deze zelfs uit te breiden in de 22e minuut. Maar net voor het aanbreken van de rust kwam wist Staphorst de aansluitingstreffer te maken. Uit een hoekschop wist Stan Haanstra de bal uit de kluts binnen te schieten. Na de thee zette Staphorst goed door en weer was het Stan Haanstra die scoorde door in de 78e minuut de gelijkmaker binnen te kopen. De wedstrijd RKAV Volendam – Staphorst is de eerste van de 3e periode. De laatste en spannendste periode. Wie wordt er kampioen en welke 2 teams degraderen. En welk ploegen komen in de nacompetitie. Men zegt dat 40 punten het magische punten aantal is waar bij men veilig is. Maar is dat dit seizoen ook zo? Kan Staphorst zaterdag in Volendam weer puntje bij schrijven? De wedstrijd in Volendam begint om
14:30 en staat onder leiding van scheidsrechter Thomas Hardeman. Met Rik ter Hoeve & Devin Noordhoek als assistent-scheidsrechters.