Verlengde Sportlaan 5
3905AE
VEENENDAAL
tel. 0318-512060

Bij Staphorst stonden er 4 wijzigingen in de basis ten opzichte van dinsdagavond in de wedstrijd tegen Harkemase Boys. Maats, Muis, Duit, Zwiers, Schra, Luchtenberg en Haanstra begonnen toen ook. Matthijs Verheul, Jurian van den Brink, Jasper Huizing en Ruben Kin mochten van trainer Meppelink nu aan de start verschijnen.

DOVO nam onmiddellijk het initiatief en zette Staphorst zwaar onder druk. Met een aantal reddingen wist Jorick Maats nog DOVO van scoren af te houden.
Maar binnen een kwartier kon Jorick toch de bal uit het net halen. Guido van Dijk speelde de bal terug op Lulinho Martins, die de bal met binnenkantje in de korte hoek ,tussen de vingertoppen van Maats en de paal, weet te werken. De eerste doelpoging van Staphorst was pas in de 31e minuut. Balverlies van Nick de Bondt aan Stan Haanstra, zorgt er voor dat Stan kan schieten. Maar zijn schot gaat voor de goal langs. Het spelbeeld van de eerste helft is een aanvallend Dovo, en af en toe weet Staphorst op de helft van zijn tegenstander te komen maar zonder gevaarlijk te worden. Voor de rust wordt Stan Haanstra nog gewisseld, hij heeft toch teveel last om door te gaan.

Matthijs Verheul bleef achter in de kleedkamer na de thee, Emiel Kwant kwam voor hem in het veld. Kwant die dinsdag nog mocht starten. Maar nu dus eerst bankzitter was. Maar in de 2e helft tapte Staphorst wel uit een ander vaatje. En creëert toch meer mogelijkheden. Een goede aanval via Duit en Luchtenberg, Luchtenberg die de bal voor geeft. Maar Daimen Schra loopt goed in, maar maait over de bal heen. Zodat de kans verkeken was. Dit was een uitgelezen kans op de gelijkmaker. In de 74e minuut was het Dirk Muis die de bal met een verre ingooi de 16 in slingerde op Ruben Kin. DOVO de bal niet goed weg wist te werken, waardoor Juluis Duit de bal weer in de richting van penaltystip bracht bij Freddy Quispel. Quispel de bal door te koppen, Emiel kwant de bal met een halve draai op doel wist te schieten. Maar de bal over de doelman en lat verdween. DOVO weet dan toch de hoop op de gelijkmaker de grond in te boren. Shaquille Prijor weet van bijna op de achterlijn de bal tussen Jorick Maats en de paal in het dak van de goal te werken en zo de 2-0 aan te tekenen.
5 Minuten later wordt de hoop die er nog was om op te minste nog een puntje mee te nemen uit Veenendaal naar Staphorst ook de prullenbak ingegooid.
Lulinho Martins wist een te korte terugspeelbal op Jorick Maats, die de bal niet goed weg wist te werken, af te straffen. en de bal in het lege doel te werken met als resultaat dat Staphors met 3-0 achter stond. Jasper Huizing wordt nog naar de kant gehaald, Joren Rietman mag nog eventjes mee doen. Maar ook dit mocht niet baten dat het ook nog 4-0 werd. Max de Boer weet de weg gekopte voorzet binnen te schieten vanaf de 16 meter lijn. Door dit resultaat zakt Staphorst naar de 17e plek. Maar 8 punten achterstand op DOVO, die nu op de 1e plek staat.

Aan het spelbeeld van de 2e helft te zien, wordt het toch beter. Wordt Staphorst toch dreigender en weet het kansen te creëren. Volgende week is er weer een nieuwe ronde, en zoals men zegt: Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dan komt RHAVV Volendam naar Staphorst.